Български проект конкурира AirBnb

Стоян Ангелов, съосновател на LockChain, Boom & Bust, 30.09.2017

22:00 | 30 септември 2017
Стоян Ангелов, съосновател на LockChain. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Стоян Ангелов, съосновател на LockChain. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

LockChain ще позволи на потребителя да се свърже с хотела без никаква комисионна, ще бъде премахнат посредникът. Това каза съоснователят на LockChain Стоян Ангелов в ефира на „Boom & Bust“ с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

„След няколко часа ще започне ICO – Initial Coin Offering за нашия проект, което представлява продажба на токени и хора от цял свят могат да си ги купят, като по този начин ще влязат в проекта и ще притежават от нашата валута“.

Гостът отбеляза, че иновацията се състои в това да се премахне посредника - по този начин стойността отива и при хотела, и при потребителя, защото те се свързват директно.

По думите му другата част от проекта включва създаване на интерфейс, чрез който потребителите ще могат да си резервират хотели и апартаменти. А собствениците на апартаментите и хотелите ще могат да създават свои профили и да листват обектите си.

„Ще развиваме проекта в България и централното управление ще бъде тук“.

По думите му платформата ще позволи плащане и с PayPal, и с нормална валута, освен с Lock.

“Логиката е, че те пак ще плащат с Lock, но ние през интерфейса ще позволим стойностите да се конвертират. Ако платят с нашата единица, комисионната е нула. Но ако платят с карта например, има такси, определени от съответната банка”.

Какво представляват „умните“ договори?