Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Инвеститорски отказ от Хан Аспарух няма

Жечо Станков, зам-министър на енергетиката в Клуб Инвестор, 17.09.2016

21:05 | 17 септември 2016
Автор: Кирил Петков
 Жечо Станков, зам-министър на енергетиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Жечо Станков, зам-министър на енергетиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тепърва очакваме да бъдат подадени първите данни от проучването на залежите в "Хан Аспарух". Това, което излезе в пресата, считам за невярно. Това каза Жечо Станков, зам-министър на енергетиката, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"Партньорите от "Тотал Е&П България", OMV и Repsol по работна програма имат да изпълняват още един сондаж, който сме сигурни, че ще изпълнят. Първичната информация, която излезе, е непотвърдена. При нас няма още постъпила информация от сондажа". 

"Все още съм оптимист и продължаваме всички бъдещи процедури за конкурси за търсене и проучване, които ще бъдат стартирани, защото в това виждаме голям потенциал", каза още Станков.

На въпроса дали не подозира енергийното лоби на Русия в разпространението на слуховете за липса на достатъчно големи находища от природен газ на "Хан Аспарух" заместник-министърът каза: „С абсолютно всички работим добре и не мисля, че някой би бил против да разработим нашите местни ресурси“.

Станков коментира и намеренията на ирландската Petroceltic в контекста на разпространена информация за оттеглянето на компанията от България. 

Вижте целия коментар: