Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Рисковите инвеститори атакуват пазарите

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, Клуб Investor, 15.02.2020

21:00 | 15 февруари 2020

Облигациите и златото малко поевтиняха, но имат потенциал да продължат да поскъпват да края на тримесечието. Трендът на акциите е изтощен. Хедж фондове и други рискови инвеститори започват покупки. Те залагат на данъчните облекчения и че пазарът ще направи растеж. Добър, но изкуствен растеж. Институционалните инвеститори са по-предпазливи и залагат основно на дефанзивните сектори. Трябва да се намери балансът между риск и доходоносни активи. Технологичният сектор ще продължи да привлича интерес, заяви Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Влиянието на коронавируса намалява. Решението е намерено в изолацията, която ще спре вируса. Въпросът е да няма прекалено драконовски мерки, за да не блокира китайската икономика. Заради епидемията в Китай паднаха продажбите на недвижими имоти с 90%. Расте броят на акциите, които не показват рекорд. Все по-малко компании тласкат пазара".

"Някои данни от Европа показват, че икономиката се съживява. В САЩ виждаме следващата стъпка от разбиването на монопола в технологичния сектор. Всичко зависи от процедурата по избиране на президент", посочи Цветослав Цачев.

"Индексът на волатилността все още е прекалено висок, а трябваше да е паднал- доларът показва добро представяне, стойността му не пада".

Гледайте целия разговор във видео материала.