Блумбърг се съгласи с политиките на Тръмп към Китай и Северна Корея

Китай ще бъде следващата суперсила и конкурент на Америка и ние трябва да се изправим срещу това, заяви бившият кмет на Ню Йорк

11:04 | 3 март 2020
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Снимка: Joe Raedle
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Снимка: Joe Raedle

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви в понеделник, че е съгласен с настояванията на американския президент Доналд Тръмп за преговори с Китай и Северна Корея, а критиките към него не са по отношение на политиките му, а за начина, по който ги изпълнява, съобщава Bloomberg.

Блумбърг изрази съгласие с Тръмп по отношение на желанието му за прекратяване на кражбите на интеолектуална собственост от Китай и други нечестни политики на азиатската страна, но отбеляза, че не харесва подхода му. Според него е по-добре Тръмп да води разговори със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, макар те да не дадат резултат.

“Те ще бъдат следващата суперсила и конкурент на Америка и ние трябва да се изправим срещу това”, коментира Блумбърг по отношение на Китай.

Говерейки пред Fox News в навечерието на “Супер вторник” Блумбърг отбеляза, че демокатите ще се изправят пред трудности, тъй като никой от кандидат-президентите няма да спечели мнозинство от делегатите, които трябва да дадат вота си на партийния конгрес през юли.

Изследваня показват, че Блумбърг е трети или дели второто място с друг кандидат в повечето щати, които ще гласуват във вторник. След вота ще бъде определена една трета от делегатите, които ще гласуват за кандидат-президент в средата на годината.

Блумбърг, който вече инвестира близо 219 млн. долара за реклами в щатите, които ще гласуват във вторник, както и за изграждането на мащабна кампания, заяви, че не се отказва и все още остава най-добрият кандидат, който да победи Тръмп през ноември.

Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

По-рано той заяви, че ще продаде бизнеса си, ако бъде избран за следващ президент на САЩ.