В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

В България продължава политическото високо напрежение

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, “В развитие”, 21.06.2021

14:14 | 21 юни 2021
Обновен: 14:23 | 21 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Седмицата отново се характеризира с разкрития за завареното в министерства и ведомства. „Корупция в различни сектори, маскирана в законосъобразна форма“ - това според служебния премиер Стефан Янев е реалистичната картина в България. Бойчо Попов, главен редактор на investor.bg коментира акцентите от изминалата седмица в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

"Язовири са били ремонтирани пет пъти по-скъпо от пазарните цени, обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков. Язовирите са затревени, празни и неработещи, коментира той след проверката на водоемите „Пазар дере“ край Ловеч и „Злати войвода 3“ и „Злати войвода 4“ край Сливен. За ремонтите им са похарчени близо 5 милиона лева. 630 млн. лв. са излети в язовири без състезание и без нужда", съобщи той.

Междувременно стана ясно, че по всяка вероятност Централната избирателна комисия (ЦИК) ще сключи сделка директно с производителя "Смартматик" за закупуване на още 1500 машини за гласуване, обяви говорителят на комисията Цветозар Томов. 

ЦИК ще натовари "Сиела норма", с която по-рано този месец се провалиха преговорите за закупуване на още машини, да осигури поддръжка и логистика за всички машини на предстоящите избори срещу 4,35 млн. лв. без ДДС. 

Главният редактор на Investor.bg коментира и по-важните теми от света през изминалата седмица.

Целия раговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ може да гледате тук.