В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Представянето на Еврозоната се движи с устойчиви темпове

Пазарен коментар на Делян Петришки, 23.08.2016

16:49 | 23 август 2016
Автор: Кирил Петков
Делян Петришки, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Делян Петришки, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Еврозоната има стабилизиране на бизнес активността като цяло. Това каза пазарният анализатор Делян Петришки в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. Той коментира предварителните данни на IHS Markit Ltd за Индекса на производствената активност PMI в Еврозоната.

„Сравнително доброто представяне на германския частен сектор през третото тримесечие ще бъде съпроводено с изненадващо добри показания от френската икономика“.

Общият производствен индекс на мениджърските поръчки, следен за Еврозоната от Markit, се изкачва до седеммесечен връх, при 53,3 пункта, малко над юлските показания 53,2 пункта, каза Петришки.

„Това показва, че показателят, два месеца след решението на Великобритания да напусне Евросъюза, остава със задоволителни темпове“.

Заключението на анализаторите от Markit е, че представянето на Еврозоната се движи с устойчиви темпове, заяви Делян Петришки.

„Това предполага, че икономическият ръст ще има сходно представяне с първото полугодие на 2016 година, което вещае осреднено 0,3% ръст на тримесечна база и 1,2% на годишна база“. 

Вижте целия коментар: