В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Каква е рецептата за успех на IT пазара в Европа, Близкия Изток и Африка?

Зорница Янкова, директор "Човешки ресурси" в Scalefocus, В развитие, 25.09.20

13:23 | 25 септември 2020
Обновен: 11:48 | 28 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Амбициозните и постижими цели, фокусът върху клиентите и клиентската удовлетвореност и адаптивността са сред ключовите фактори за растеж на IT пазара в Европа, Близкия Изток и Африка. Това каза Зорница Янкова, директор "Човешки ресурси" в Scalefocus, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"В началото на годината не си представяхме, че тя ще се развива така. Трябваше да равизираме някои от нещата и да се адаптираме към случващото се на пазартие. В известен смисъл в момента сме много по-успешни. Имахме промяна на организацията, на начина, по който оперираме и сега има промяна не само на оперативния модел, но и на услугите, които предлагаме". 

Янкова посочи, че компанията е съкратила по-малко от 100 души. 

"В момента има 60 отворени позиции, различни като профил от това, което търсехме в началото на годината - по-високотехнологични са.  Планираме това да продължи и догодина". 

По отношение на работата от вкъщи, Янкова каза, че работата е разрешена отвсякъде, стига това да е съобразено с изискванията на проекта и клиента. 

"По-продуктивни сме като организация, работейки от вкъщи. Правихме анкети по отнешение на нещата, които пречат и от които служителите имат нужда. Този модел в известен смисъл е нещо, които видяхме, че работи. Той дава гъвкавост и баланс между личните и служебните анагажименти. Все повече вървим към това офисът да е за социализация, комуникация и лични срещи на екипите. В момента атмосферата е по-различна в сравнение с преди". 

Янкова разказа и за т.нар. персонализирани придобивки (flex benefits), които компанията е въвела. 

"Този тип придобивки са нещо, което съществува в малко компании в България. Те са насочени към хората и така те могат да избират от какво имат нужда". 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.