В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските пазари отбелязват вихрено начало на седмицата

Пазарен коментар на Лора Райт, Bloomberg Лондон, 12.09.2022

15:15 | 12 септември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Днес виждаме силен апетит към риска на европейските капиталови пазари. Stoxx 600 нарасна с близо 0,5%, като и всички водещи европейски индекси са в зелено. Това коментира Лора Райт, Bloomberg Лондон, в пазарния си обзор за предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Uniper е най-добре представящата се акция в Stoxx 600. Тя беше подкрепена от извънредните преговори на енергийните министри за овладяване на растящите енергийни разходи проведени в петък.

Книжата на Thule поевтиняха с 15% след предупреждение за печалбата.

Доларовият индекс на Bloomberg е с 0.6% спад и дълбочината на доларовата корекция се очаква да се отрази на рисковите активи тази седмица.

Йената продължава да отслабва спрямо долара и е на ниво от 142 йени за долар. Мениджърите на активи засилиха мечите залози срещу йената. Според Bank of America повишението на американските лихви може да накара Япония да се намеси и да подкрепи валутата си.

Пазарът чака данните за потребителските цени утре. Те се очаква да са с 8.1% ръст за годината, което би показало, че инфлацията се охлажда. Но основната инфлация се ускорява.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.