Apple проучва потенциала на AirPods като здравно устройство

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт", 14.10.2021 г.

12:35 | 14 октомври 2021
Обновен: 13:24 | 14 октомври 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Apple Inc. се опитва превърне своите слушалки AirPods в свързано със здравето на потребителите устройство, включително с методи за подобряване на слуха, отчитане на телесната температура и следене на стойката. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването „Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Тези планове допълнително демонстрират амбицията на Apple да добави функции за здраве и уелнес към устройства извън Apple Watch, където са повечето здравни функции на компанията в момента. Освен това концернът работи по технология, която има за цел да използва iPhone за диагностициране на депресия и когнитивен спад, съобщи по-рано Wall Street Journal.

Не е ясно дали Apple разработва новите функции, които са специфични за слуховите апарати, за AirPods, или възнамерява да продава съществуващите функции за подобряване на слуха като слухови апарати. AirPods Pro, слушалките от по-висок клас на Apple, вече предлагат функции за подобряване на слуха, включително „засилване на разговора“, лансиран миналата седмица – функция, която увеличава силата на звука и яснотата на говора на потребителя. 

Предложените функции на AirPods не се очакват до следващата година и може никога да не бъдат представени на потребителите, предупреждават запознатите с плановете източници.

Попов коментира и промените в политиката на Facebook за онлайн тормоз и атаки срещу журналисти и активисти.

Повече може да гледате във видеото или на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.