Lyft удвоява печалбата си въпреки ковид

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 04.08.2021г.

15:30 | 4 август 2021
Обновен: 15:48 | 4 август 2021
Автор: Михаил Митев

Логан Грийн, съосновател на американската компания за споделени пътувания Lyft, се радва на страхотно тримесечие. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Второто тримесечие е наистина забележително. Конкурентът на Uber успява да спечели отново милиони пътници, да удвои тримесечните си приходи и значително да намали нетната си загуба. След години на "изгаряне на пари" финансовите резерви останаха стабилни от началото на годината. Компанията оперира само в САЩ и части от Канада, допълни госта.

Подемът не е за сметка на шофьорите. Шофьорите участват в това страхотно представяне с рекорден оборот на час, споделя финансовият директор Брайън Робъртс, по повод публикуването на финансовите резултати на Lyft за второто тримесечие на 2021 г. до края на юни.

"Въпреки че случаите на коронавируса се увеличават отново в Северна Америка, търсенето на услугите на Lyft остава силно." 

В разговор на инвеститори с ръководители се заявява, че компанията ще продължи да плаща стимули, за да примамва шофьорите да се върнат на платформата през третото тримесечие, но и след това, за да посрещне нарастващото търсене. По думи на Бойчо Попов през последните месеци компанията се затруднява да се справи с недостига на шофьори. 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.