Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Други страни правят нанороботи, България залага на бетон и тухли в плана си

Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив", Бизнес старт, 28.04.2021

12:03 | 28 април 2021
Обновен: 12:03 | 28 април 2021
Автор: Магдалена Иванова

Докато други правят роботи, ние правим бетон и тухли. Така Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив", коментира Националния план за възстановяване и устойчивост, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„На пръв поглед Националният план за възстановяване и устойчивост изглежда приличен, но на втори поглед се виждат диспропорции и липси – отделени са много повече пари за саниране, отколкото за наука. Планът изглежда съобразен с това как по-лесно могат да се усвоят средства, като например за бетон и тухли“.

„По отношение на дигиталното бъдеще на образованието в плана има проекти за закупуване на техника, но няма идея как точно тя ще бъде използвана“, каза още Тодор Колев.

Друг недостатък на плана, който основателят и председателят на Кооперация “Комрад Кооператив" открива в него е липсата на персонализирано образование.

„В плана на България няма стратегия, проблем е липсата на дискусия и на прозрачност“.

По думите на Колев Италия имат стратегия да бъдат гигабит общество, но ние нямаме стратегия къде искаме да стигнем.

„Светът се дигитализира във всяко едно отношение, това бъдеще вече дойде, няма време за изчакване, след тази криза светът трябва да мине на друга придавка, но българският план форсира на предишната предавка“.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.