Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Уязвимостта на Clubhouse бе разкрита

Елена Кирилова, редактор в сайта Investor.bg, Бизнес старт, 22.02.2021

12:50 | 22 февруари 2021
Обновен: 12:51 | 22 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Седмица след като популярното приложение за аудио чат Clubhouse заяви, че предприема действия, за да се увери, че данните на потребителите не могат да бъдат откраднати чрез зловреден софтуер или от шпиони, неидентифициран потребител доказа, че платформата е уязвима. Това заяви Елена Кирилова, редактор в сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Този потребител е успял да стриймва аудио разговорите от Clubhouse от „няколко стаи“ в сайт на трета страна".

"Въпреки че компанията твърди, че е наложила „перманентна забрана“ за конкретния потребител и е инсталирала нови защити, за да предотврати повторен такъв случай, експерти смятат, че платформата може да не е в позиция да дава подобни обещания", заяви Кирилова. 

Редакторът в Investor.bg коментира и продължаващият конфликт между Австралия и Facebook.

"Страната няма да промени предложените закони, които ще накарат Google и Facebook да плащат на медиите в страната за съдържание въпреки явното недоволство на големите технологични компании. Законите ще дадат право на правителството да назначи арбитър, който да определя таксите за лицензиране на съдържание, ако при личните преговори не се постигне успех", обясни Кирилова. 

"Въпреки че и Google, и Facebook водят кампания срещу тези закони, миналата седмица Google сключи сделки с ключови австралийски медии и няма причина Facebook да не може да постигне същото".

Целия разговор вижте във видеото. 

Повече новини от света на технологиите четете на investor.bg