Феновете на Ботев вече са едноличен собственик на отбора

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, член на Сдружение "ПФК Ботев" АД, Михаил Манолов и Георги Влахкинов, членове на Сдружение "ПФК Ботев" АД, Бизнес старт, 22.02.2021

11:53 | 22 февруари 2021
Обновен: 08:38 | 23 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Целите на Сдружение „ПФК Ботев“ след придобиването на пакета от акции на отбора са свързани със запазване на идентичността на клуба. Планира се изграждането на бъдещ музей след завършване на строежа на стадион „Христо Ботев“, алея на славата на ветерани и паметник на Динко Дерменджиев – Чико. Това заявиха Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, член на Сдружение "ПФК Ботев" АД,  Михаил Манолов и Георги Влахкинов, членове на Сдружение "ПФК Ботев" АД, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„След като придобихме 39% от акциите, които бяха собственост на дружество в несъстоятелност сега феновете на „Ботев Пловдив“ в лицето на сдружението притежават 100% от собствеността върху клуба. Това е втора поредна кампания в рамките на няколко месеца, в която феновете събраха общо 700 хил. лева“, обясни Попов.

„За събирането на средствата са били предвидени най-различни канали - от превеждане на средства по електронни сметки за разплащания до онлайн търгове на ценни артикули за клуба“, поясни Манолов.

„Ние не сме просто фен клуб. Сдружението е основано 1990 г. и се явява наследник на старото дружество „Ботев Пловдив“ и в тази връзка сме носител на основните емблеми на клуба и сме член на БФС“, каза от своя страна Влахкинов.

„Тази кампания бе необходима, тъй като собствеността на клуба бе раздробена и част от нея попадна в дружество във фалит, което доведе до редица проблеми и когато се отвори възможност за придобиване на собствеността се възползвахме от нея“.  

„Акциите ще бъдат предоставени на бъдещият нов собственик при подписване на договор с клауза за обратно изкупуване при определени условя“, заяви Манолов.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.