Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Щурмът на Капитолия е трагична последица от политиката на поляризация на Тръмп

Христо Господинов, преподавател по политически науки, Бизнес старт, 08.01.2021

11:13 | 8 януари 2021
Обновен: 11:15 | 8 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Това, което видяхме в Капитолия, са трагични последици от политиката на поляризация на Доналд Тръмп. Това заяви преподавателят по политически науки Христо Господинов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Политиката, на която бяхме свидетели, бе на разделение, на поляризация, на или сте с мен или сте против мен. Така че не съм изненадан от това, което се случи. Изненадан съм от това, че Тръмп отказва да приеме възможността да се оттегли мирно и да предаде властта“.  

Относно готовността, изразен от Пентагона, да осигури мирното предаване на властта, Господинов коментира, че това показва, че президентът очевидно няма да приеме загубата си и да предаде властта.

„При всички случаи, щом се стига до използването на някоя от организациите за опазване на мира, нещата не са с нормален демократичен ред“.

"Това, което Джо Байдън се опитва да направи със своя кабинет, е да създаде баланс между афроамериканците, латиноамериканците и местното население, както и такъв между мъже и жени", обясни Господинов.

„Това, което той прави, е точно обратното на политиката на Тръмп и иска да покаже, че всички слоеве ще бъдат представени“.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на  „Бизнес старт“ може да видите тук.