Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Apple загуби съдебен спор за авторски права

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 30.12.2020

11:05 | 30 декември 2020
Обновен: 11:43 | 30 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Apple загуби съдебния си спор за авторски права срещу компания от Флорида, която произвежда „виртуални iPhone-и“, използвани от изследователите по сигурността за тестване на уязвимости на своята система. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с Живка Попатанасова

Американският технологичен производител твърди, че Corellium LLC копира операционната система, графичния потребителски интерфейс и други аспекти на устройствата без разрешение. Corellium, че е действала под прикритието, че помага да се открият грешки в операционната система на iPhone, но след това е продавала информацията„на свободния пазар на офериращия с най-висока цена, коментира Попов. 

"Действията на Corellium попаднаха в изключение от закона за авторското право, тъй като компанията създава нова виртуална платформа за iOS и добавя възможности, които не са налични на iOS устройствата на Apple, постанови във вторник съдията от окръжния съд Родни Смит".

Главният редактор на Investor.bg коментира и информацията, че Intel може да проучи стратегически алтернативи, включително евентуално разделяне на производителя на чипове и продажбата на някои активи.

"Инвеститорът активист Дан Льоб, чийто фонд Third Point LLC има значителен дял в Intel, призова компанията да наеме инвестиционна банка за оценка на стратегическите алтернативи, включително дали трябва да остане интегриран производител на чипове и да проучи продажбата на „някои неуспешни придобивания“. Той каза, че има и други въпроси, които би искал да обсъди в частен разговор, и планира да си партнира с регулаторите, за да позволи на Third Point да продължи да купува акции в компанията и да се ангажира по-активно с нея", заяви Попов.

Целя разговор по тези и други теми вижте във видеото.

Повече новини от света на технологите четете на Investor.bg