Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Apple отказва разговори за придобиване на Tesla още преди години

Бойчо Попов, главен редактор н сайта Investor.bg, Бизнес старт, 23.12.2020

12:23 | 23 декември 2020
Обновен: 14:31 | 23 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Изпълнителният директор на Tesla  Илон Мъск заяви, че от Apple още преди години са отказали среща, на която да бъде обсъдено придобиването на производителя на електрически автомобили. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предването "Бизнс старт" с водещ Христо Николов.

"Мъск заяви, че е планирал да обсъди възможността за продажба на Tesla на Apple за една десета от текущата ѝ стойност, което значи оценка от около 60 млрд. долара".

"Периодът, за който става въпрос е 2017 г.  по време на най-мрачните дни от развитието на Model 3 на Tesla", обясни Попов. 

Акциите на Apple и Tesla поскъпнаха силно от началото на 2017 г. Tesla - значително повече - приблизително 1400% -, но все още струва по-малко от една трета от пазарната капитализация на Apple. През тази седмица акциите на Apple поскъпнаха, докато тези на Tesla поевтиняваха след информацията, че Apple се стреми да произведе автономна електрическа кола за потребителите през 2024 година, коментира главният редактор на Investor.bg.

Попов кометира и новините, че индийският вариант на TikTok, приложението Josh, е получил финансиране от Google и Microsoft в размер на 100 милиона долара.

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg