Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Изграждането на детски градини в части от сгради ще реши частично проблема с недостига

Илонка Горанова, директор на ЧДГ "Доверие" и член на УС на БАЧУ, Бизнес старт, 06.08.20

10:42 | 6 август 2020
Обновен: 11:34 | 6 август 2020
Автор: Хюлия Айваз

Изграждането на детски заведения в части от сгради е алтернатива, която ще реши частично проблема с недостига на детски градини. Такова мнение изрази Илонка Горанова, директор на Частна детска градина "Доверие" и член на Управителния съвет на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ), в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.  

Според нея е време забраната за изграждането на такъв тип детски градини да бъде преустановена.  

“Настина е дошъл един такъв момент, в който ще трябва наредбата да бъде променена с оглед на предоставяне на по-голяма възможност за изграждане на детски градини в градска среда, където помещенията да отговарят на нормативите за безопасност и да има места за игра в междублоковите и жилищните пространства”, коментира Горанова.  

Тя смята, че детските градини трябва да са в приспособена, но отговаряща на всички условия среда, децата да са в по-малки групи, а живеещите в сградите да проявят търпение.  

"В сърцето на града има ресторанти и търговски обекти, които също създават затруднение на живеещите, но детската градина носи хубава енергия.  Вместо музика и опашки, добре би било такива помещения да се обитават от деца с оглед на тази приятна глъчка”, каза още Горанова. 

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването  "Бизнес старт" вижте тук.