Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Apple е най-бързо развиващият се производител на смартфони в Китай

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 29.07.2020

11:00 | 29 юли 2020
Обновен: 12:24 | 29 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Американският технологичен концерн Apple беше най-бързо развиващият се производител на смартфони в Китай през второто тримесечие, сочат данните от проучвания, които показват, че производителят на iPhone се противопоставя на цялостния спад във втората по големина икономика в света. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"По-евтиният iPhone SE и популярността на серията iPhone 11, заедно със сериозните отстъпки, помогнаха на Apple да даде тласък на един от най-важните си пазари".

Попов коментира, че компанията на Тим Кук успя да продаде 7,4 милиона броя iPhone в Китай през тримесечието от април до юни, което е 32%-ен ръст спрямо предходната година, показват данни на Counterpoint Research. "Продажбите се отнася до iPhone-и, които влизат в търговските партньори на Apple и са близо до реалните продажби на потребителите", допълни той.

"За сравнение, китайският производител на телефони Huawei е продал 36,6 милиона броя, или 14% повече от преди година. Apple продава значително по-малко телефони от Huawei в Китай".

Вижте целия коментар във видео материала. 

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.