Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Профили на знаменитости в Twitter бяха обект на хакерска атака

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 16.07.2020

10:52 | 16 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Тwitter обяви, че хакери са се сдобили с достъп до вътрешните ѝ системи и са нахлули в профилите на някои от най-известните имена в платформата, включително в този на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън, реалити звездата Ким Кардашиян, американският президент Барак Обама и милиардера Илон Мъск, като са използвали акаунтите за събиране на дигитална валута, заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Служители, които имат достъп до вътрешните системи, успешно са били таргетирани от хакерите, които „използвали техния достъп, за да получат контрол върху множество популярни (включително верифицирани) акаунти и да туитват от тяхно име“".

"Twitter временно предприе необичайна стъпка да забрани за няколко часа поне някои верифицирани акаунти да публикуват в платформата. Компанията твърди, че ще възстанови достъпа, само когато е убедена, че това може да се случи сигурно. Публично достъпни блокчейн записи показват, че измамниците са получили над 100 хил. долара под формата на криптовалути", отбеляза още Кирилова.

Очаквайте видео материал с целия технологичен коментар.