Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Фалити се чакат в хотелиерския сектор при запазване на ситуацията в следващите месеци

Милена Иванова, член на УС на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на хотел СЕВТОПОЛИС - Медикал и СПА, Бизнес старт, 14.07.2020

10:40 | 14 юли 2020
Обновен: 12:23 | 14 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова

Ако се запази сегашната обстановка в месеците напред, се очакват фалити. Това заяви Милена Иванова, член на Управителния съвет на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на хотел Севтополис - Медикал и СПА, в предаването ‚Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Няма официална статистика точно с колко е намален персоналът в сектора, но със сигурност като цяло е намален броят на служителите“.

Според Милена Иванова секторът би могъл да бъде подкрепен чрез увеличаване на бюджета на Националния осигурителен институт (бел. ред. става въпрос за осигуряване на средства за посещение на санаториум и спа услуги с цел подобряване на здравословното състояние).

„Многократно изпращахме списъци с предложения и идеи, но е необходим по-добър диалог и по-добра чуваемост, за да бъдат хората по-добре подкрепени, за да оцелеят. При втора вълна смятаме, че са необходими по-ясно разписани правила за работа в извънредна ситуация и в извънредна обстановка“.

„Трябва да видим „златото“ в ситуацията, да се възползваме от възможностите и след кризата да минем на едно по-горно ниво“, каза в заключение Милена Иванова.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ можете да видите тук.