Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българската ScaleFocus сключи договор с голяма компания от Fortune топ 50

Пламен Цеков, главен изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, Бизнес старт, 06.01.2020

11:45 | 6 януари 2020

В края на 2019 г. ScaleFocus подписа договор с американска компания, която е сред топ 50-те компании в класацията на Fortune. ScaleFocus е известна като компания в областта на аутсорсинга и проектните разработки, но сега успява да влезе в терена на бизнеса с продуктови решения и платформи. Това каза Пламен Цеков, главен изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Той обясни, че става дума за платформа за онлайн търговия, която разработват от няколко години. "Тя трябва да подпомогне най-големите предприятия и има големи характеристики по отношение на динамичност и пикови натоварвания", заяви Цеков.

"Системата се използва в няколко други предприятия, включително и в България. Това е голям пример как от България може да се изнасят високотехнологични продукти за целия свят".

Цеков говори и за плановете на ScaleFocus да инвестира 45 млн. евро в откриването на развоен център в Северна Македония.

"Инвестиционният договор е гарантиран от различни международни институции, за да бъде устойчив на всякакви политически рискове".

Гостът разказа, че според договора задълженията им са да създадат над 300 работни места в софтуерната индустрия през следващите 5 години и да дадат възможност на младите хора в Северна Македония за добра работа.

Вижте целия разговор във видеото.