Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

The Next Big Thing: Как бизнесът ще се справи с глобалните предизвикателства?

Георги Брашнаров, изп. директор на "Немечек България", Бизнес старт, 14.10.2019

10:32 | 14 октомври 2019
Георги Брашнаров, изп. директор на "Немечек България". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Георги Брашнаров, изп. директор на "Немечек България". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Управлението на човешкия капитал се променя от насочен към масово управление към мотивиране и развитие на индивидуалните потребности. Все по-малко се говори за човешки ресурси и все повече се говори за човешки талант. Това каза Георги Брашнаров, изп. директор на "Немечек България", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Скоростта на развитие на света стана драстично по-голяма от преди. За да си успешен, трябва да си бърз. Планирането трябва да бъде на малки стъпки, много по-бързо и лесно трябва да се стига до пазара".

"Конференцията The Next Big Thing е посветена на идващите икономически трудности. Ще има доста презентации относно очакванията за забавяне на икономиката или рецесия", коментира той.

Брашнаров е един от лекторите на конференцията.

"В един от панелите ще коментирам от гледна точка на българските предприемачи до какво ще доведат тези очаквания за локалния бизнес".

"Хората започват да планират доста по-грижливо следващите си стъпки по отношение на инвестициите. Но нашите партньорства и проекти вървят със същата скорост. Не виждаме намаляване на нуждите", обясни гостът.

"Световната икономика е все по-зависима от информационните технологии. Няма нормален икономически отрасъл, в който информационните технологии да не играят не просто поддържаща, а водеща роля".

"Производството на софтуер се промени през последните 15 години. Виждам ясна тенденция, че това предстои и за другите класически икономически отрасли. Ще има промени в начина на планиране, производство, проверяване на пазара и управлението на човешкия капитал. Това са малки революции, които в софтуерния бранш се случиха и продължават да се случват", заяви Брашнаров.

Тази и още подобни теми ще са сред акцентите на годишната конференция THE NEXT BIG THING на Bloomberg TV Bulgaria, която ще се проведе на 17 октомври в зала 6 на НДК.

Вижте целия разговор във видеото.