Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Coworking концепцията набира популярност сред технологичните компании

Методи Терзиев, управляващ директор на betahaus Sofia, Бизнес старт, 19.08.2019

09:59 | 19 август 2019
Методи Терзиев, управляващ директор на betahouse Sofia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Методи Терзиев, управляващ директор на betahouse Sofia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България вече може да се говори за стабилна среда за споделено работно пространство. Има coworking пространства в София, Варна, Бургас, Пловдив Русе, Стара Загора, както и в по-малки населени места като Банско. Това каза Методи Терзиев, управляващ директор на betahaus Sofia, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

От началото на тази година в София има три нови coworking пространства. Средата продължава да се развива в страната, каквото е и световната тенденция, обясни той.

"Betahaus е първото coworking пространство в България. Средата се разшири през последните 3 години. Към момента в София има над 20 подобни пространства".

Споделените работни пространства се отличават предимно със средата за работа и начина, по който тя е изградена, заяви Терзиев.

"Принципът на споделената икономика е изцяло валиден за coworking пространствата. Това предполага, че са събрани различни хора на едно място".

В България все повече екипи работят в споделени работни пространства, коментира той. 

"Голяма част от компаниите, които заемат пространствата на betahouse, са от технологичния сектор. Има много компании, които се занимават с иновации и уеб дизайн".

Предимно технологичните компании се възползват от тази услуга, допълни гостът.

Вижте целия разговор във видеото.