Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Sony прави скок в оборудването за компютърни игри с новата марка Inzone

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 29.06.2022 г.

13:35 | 29 юни 2022
Обновен: 15:44 | 29 юни 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Sony Group Corp. пуска нова марка за геймърско оборудване, наречена Inzone, като предлага слушалки и дисплеи за компютри, за да се опита да разшири обхвата си извън PlayStation. Това съобщи Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Новата марка е част от усилията на базираната в Токио фирма да завладее част от пазара на периферни устройства, увеличавайки плановете си да пусне още бивши ексклузивни за PlayStation заглавия на платформата на Windows. Sony иска да сигнализира на потребителите, че прави продукти и игри, които излизат извън обхвата на нейната конзолна екосистема и предприема стъпки за разрастване на своята игрална империя до мобилни и компютърни арени през последните години.

Компютрите представляват една пета от световния пазар на игри или 41 милиарда долара през 2022 г., според данните на Newzoo, и те са домакин на някои от най-известните марки и играчи за електронни спортове и видео стрийминг.

Първите продукти на Inzone ще бъдат трио геймърски слушалки, придружени от два игрални монитора. Слушалките варират от $99,99 за кабелна версия до $299,99 за безжична опция с шумопотискане. Всички имат така наречения 360-градусов пространствен звук, който помага на геймърите да идентифицират по-добре източниците на звук около тях и са съвместими с конзолата PlayStation 5. Двата 27-инчови монитора също имат специфични за PS5 функции, като автоматично регулиране на картината, когато са свързани към конзолата, и включват 4K модел и опция с по-ниска разделителна способност с бърза честота на опресняване от 240 Hz.

И трите слушалки и 4K мониторът ще бъдат пуснати в продажба на 8 юли, докато другият монитор ще бъде пуснат по-късно през 2022 г., съобщи компанията в съобщение.

"Ние събрахме цялото си аудио-видео ноу-хау в тези продукти на Inzone. Искаме да започнем, като преследваме сериозни компютърни геймъри", каза Шуичи Могитани, генерален мениджър в Sony Marketing, на пресконференция в Токио в сряда. "Тук има големи бизнес възможности. За тези компютърни геймъри да играят поне пет до шест часа на ден е даденост."

Повече за плановете на Sony и какво принуди LG да преразгледа плана за изграждане на завод в Аризона може да гледате във видеото.

Други новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.