Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Apple представя нов модел iPhone SE и други продукти през пролетта

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт", 24.01.2022

16:29 | 24 януари 2022
Обновен: 18:42 | 24 януари 2022
Автор: Антон Груев

Американският технологичен гигант Apple ще представи няколко свои продукти на първото си събитие през тази година. Става дума за бюджетния модел на компанията iPhone SE, който обаче ще поддържа и 5G, както и модел iPad. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Обикновено през пролетта компанията пуска актуализации на по-незначителни или допълнителни продукти. През лятото пък се разкрива нов продукт и се провежда конференция за разработчици, а основният хардуер се пази за есента, каза Попов.  

Тази стратегия си има две основни причини. Едната е, че пътната карта на софтуера трябва да бъде изградена преди пускане на хардуера на пазара. Клиенти и разработчици могат да се запознават със софтуера през лятото, а след това да го видят в действие, когато хардуерните продукти се появят през есента, вероятно септември или октомври. Другата причина е финансова.

Очаква се тази година Apple да представи нови поколения на няколко свои продукти, включително, 4 модела iPhone, слушалки AirPods и вероятно нов iPad. 

Собствениците на компанията за наем на апартаменти Airbnb подготвят нов продукт. Вижте повече за него и останалите планове на Apple във видеото.

Още технологични новини четете на www.investor.bg.

Целия коментар вижте във видеото.