Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Нестандартен маркетинг за стандартен продукт: Сапун за габровци - за многократна употреба

Борислав Колибаров, съосновател и управляващ партньор на дигитална агенция MarmaLAB, "Бизнес старт", 26.11.2021 г.

11:32 | 26 ноември 2021
Обновен: 14:19 | 26 ноември 2021
Автор: Георги Карамфилов

Реализацията на този проект беше изпълнена с предизвикателства. Беше трудно дори да си намерим партньор, който да ни печата опаковките, защото се изискваха огромни тиражи, които струват много. За щастие обаче успяхме да си намерим сътрудници, с които да реализираме идеята си. Това заяви Борислав Колибаров, съосновател и управляващ партньор на дигитална агенция MarmaLAB, в ефира на предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов. 

Проектът, за който Борислав Колибаров говори, е серията сапуни “Сапунта мара: вий сте чисти, ний сме прости!”. Колибаров твърди, че посланието на козметичните продукти не е вдъхновено от думите на бивш премиер на България. Вдъхновението идва от познатата на всички поговорка “Чисто и просто”.

“Ние купуваме сапуна от конкретно избран производител, опаковаме го с нашата опаковка и го продаваме на крайния потребител.”

Колибаров заяви, че проектът им е успял без нито една стотинка за реклама, а по-скоро са използвали “viral marketing” - разпространение от уста на уста. 

“Опаковката е много важна за нашия продукт. Хората със сигурност не си купуват продукта заради съдържанието, а заради посланието. Продуктът е чудесен и прекрасен, но това, което кара хората да купуват, е самата опаковка.”

В онлайн магазина има и кратко и дълго описание на значението, което всяко наименование носи, поясни Колибаров.  “Ние гледаме да сме на ръба на дебелашкия и просташкия хумор, но с много интелигентност в него”. Гостът добави, че интересът към сапуните е много голям - в рамките на първите четири дни от пускането на продукта на пазара производителите са възвърнали цялата си първоначална инвестиция. 

Колибаров определя проектът като дългосрочен и не смята, че интересът ще спадне след няколко месеца.

Целия разговор можете да гледате във видеото

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук