България е сред водещите аутсорсинг дестинации

Тони МакМъри, управляващ директор на Ingram Micro, В развитие, 30.10.2018

19:59 | 30 октомври 2018
Обновен: 20:10 | 30 октомври 2018
Тони МакМъри, управляващ директор на Ingram Micro. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Тони МакМъри, управляващ директор на Ingram Micro. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Аутсорсинг индустрията в България е една от най-добре развитите в света. Основен конкурент на България е Филипините. Аутсорсинг дестинации в Европа са Полша, Румъния и Литва, но България е сред най-добрите 5 дестинации за аутсорсинг в света. Това каза Тони МакМъриуправляващ директор на Ingram Micro, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Той разказа и за дейността на Ingram Micro.

"Работя в Ingram Micro от около 20 години. Компанията обслужва над 160 страни, има над 200 хил. клиенти,  от центъра в София обслужваме всички европейски страни. Имаме около хиляда служители, като 40% от тях са в сферата на финансовите услуги, около 40% се занимават с продажби, а останалите 20% са в други сфери".

Във финансовия сектор се занимаваме с транзакции като плащане на акаунти, коментира МакМъри.

"Аутсорсинг индустрията е много динамична. Цифровизацията и промените в технологиите изискват определени умения. Искаме служителите да могат да работят с нововъведения и да се занимават с няколко процеса едновременно".

Станал съм свидетел на много промени. През 80-те години Ingram Micro се установи като компания, предоставяща много услуги. Впоследствие компанията трябваше да разработва нови продукти и услуги. С времето разширихме услугите си, тъй като бяхме свидетели на редица промени, обобщи той.