Ще достигне ли заплатата на френския национал Пол Погба 380 хил. паунда седмично?

Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 08.08.2018

20:37 | 8 август 2018
Обновен: 20:37 | 8 август 2018
Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виждайки, че „Манчестър Юнайтед“ нямат време за евентуални трансфери футболистът от тима Пол Погба поиска 110% увеличение на заплатата си, като посочи, че има договорка с испанският футболен клуб „Барселона“ за евентуален трансфер на стойност 50 млн. паунда. Към момента стойността на заплатата на френския национал е 180 хил. паунда седмично, а желанието му е тя да достигне до 380 хил. Това каза Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Костадинов изрази мнение, че трансфер на Погба в испанския клуб „Барселона“едва ли ще се състои, макар че до края на летния трансферен период остават още няколко часа.

Гостът коментира и смяната на спонсорство на английския футболен клуб „Арсенал“.

“До момента спонсор на „Арсенал“ беше германската компания за екипировка Puma, която плащаше по 30 млн. паунда годишно на тима. Ръководството на клуба е взело решение за ново спонсорство от Adidas. Англичаните ще получават по 60 млн. паунда на година от компанията за спортни стоки. Договорът е сключен за период от 5 години”.

Костадинов коментира, че при всички положения това ще бъде от полза за „Арсенал“ от гледна точна на финансовото положение, което се намира отбора в момента.

Като сделка на деня гостът определи закупуването на вратаря на „Атлетик“ Кепа Арисабалага от лондонския тим „Челси“ на стойност 80 млн. паунда. Костадинов посочи, че никога футболен клуб не е давал такава сума за вратар, което прави Арисабалага най-скъпия вратар в света.

Вижте видео материала с останалите спортни новини, часове преди края на летния трансферен прозорец.