ЦКБ въвежда услуга за прозрачни трансакции Ethoca

Клиентите на банката могат да получават обогатена информация за направените от тях трансакции

10:26 | 9 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: ЦКБ
Снимка: ЦКБ

Клиентите на Централна Кооперативна Банка АД, които ползват VISA и Mastercard дебитни и кредитни карти за своите ежедневни нужди, вече могат още по-детайлно и удобно да проследяват трансакциите си. Това е възможно благодарение на новата услуга за прозрачни трансакции Ethoca, която въвеждат ЦКБ и Mastercard чрез мобилното приложение на банката.

Постоянно развиващите се дигитални плащания и променящите се нужди на клиентите превръщат в задължително надграждането и подобряването на потребителското изживяване. Ето защо Централна Кооперативна Банка и Mastercard се стремят да превърнат прозрачните трансакции в стандарт за всички картодържатели.  

Новата функционалност осигурява още повече спокойствие за клиентите на банката чрез сигурен и удобен начин. Чрез нея те имат възможност да получат повече подробности за картовите си плащания, извършени във всички дигитални банкови канали, като име на търговеца, търговското лого и локация на трансакцията. По този начин картодържателят може бързо да разпознае самото плащане, а ако има въпроси или забележки веднага да се свърже директно с търговеца.

Иновативното решение на една от водещите финансови институции в областта на retail услугите на българския банков пазар подобрява клиентското изживяване, повишава прозрачността при плащанията, тяхното лесно разпознаване от картодържателя и намалява неоснователните оспорвания на трансакции от страна на клиентите.

Предимства има и за търговците на ЦКБ, които са се регистрирали в сайта на Ethoca. Благодарение на новата услуга те биха могли да си гарантират по-голяма сигурност на бизнеса и да осигурят необходимото спокойствие на своите клиенти. Освен това имат възможност да повишат разпознаваемостта на бранда си и да дадат повече стимул за бизнеса.

Повече подробности за новата услуга Ethoca Прозрачни трансакции ще откриете на официалния уебсайт на ЦКБ – https://www.ccbank.bg/.