Как да комбинирате елегантния костюм с парфюма

Важно е личният стил да се изгражда с внимание към всеки детайл

09:45 | 2 декември 2021
Обновен: 14:24 | 2 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Как да комбинирате елегантния костюм с парфюма

Парфюмът, който да пасва идеално на строгия костюм трябва да отговаря на няколко критерия, така че да се комбинира с елегантността на мъжа. Важно е личният стил да се изгражда с внимание към всеки детайл.

Изборът на подходящи парфюм не само за офиса, но и най-вече за официални бизнес срещи, не е лесна задача? Често се чудите дали да не се лишите напълно от него? За щастие няма такава необходимост, просто следвайте няколко лесни правила.

Обърнете внимание на ароматните нотки

Днес изборът на мъжки ухания е много широк и разнообразен. В допълнение към класическите пикантни и билкови аромати, има все повече захарни, плодови и водни акорди. Популярни станаха и унисекс парфюми, чийто чар се крие в това, че не могат да бъдат класифицирани под нито един пол. Въпросът е дали всеки от тези аромати е подходящ за бизнес визията ви? 

Специалистите препоръчват да избягвате сладки, дори лепкави аромати, както и силно тропически, цитрусови, свързани с безгрижните дни на някой плаж. Това е препоръчително, за да не разсейваме околните и да не предизвикваме дисонанс между желанието да бъдем възприемани като сериозен човек и реалното впечатление, което можем да направим.

Вместо това изберете мъжки парфюми от тези https://makeup.bg/categorys/3218/ с доминиращи нотки на дърво или мъх, т.нар. фужерни. Обикновено миришат на сандалово дърво, дъбов мъх или зелени билки като градински чай и розмарин. Те са свързани с интензивността на гората или прясно окосената трева. Подходящи са и парфюми на базата на тютюн, кожа, мускус, кедър и смола.

В момента обаче голям хит са и парфюмите, които ухаят на алкохолни напитки: бренди, уиски, коняк, бърбън, ром. Това са изискани аромати, перфектно съобразени с костюма на елегантния мъж.

Интензивно невинаги означава по-добро

В света на ароматите, разбира се, най-ценени са силно концентрираните парфюми. Въпреки това си струва да се обърне внимание на факта, че не всеки е свикнал с тяхната интензивност, а твърде силен аромат може буквално да завладее цялото пространство. Оттам нататък има само крачка от разсейването и замаяността. Като джентълмен, не причинявайте това на себе си и на колегите си.

Вместо това изберете парфюмна или дори тоалетна вода. Не забравяйте никога да не прекалявате – едно или две впръсквания директно върху кожата ще бъдат достатъчни.