Mеждународните финансови успехи на MVFinance

След години успешно управление на финансови брандове, международната група се представя официално за първи път

08:35 | 25 ноември 2021
Автор: Антон Груев
Снимка: MFV Financial
Снимка: MFV Financial

MVFinance (Ем Ви Файненс) е финансов холдинг с международен обхват, който дава началото на дейността си в България през 2013-та година. Тогава е създаденa първата компания – пионерът на холдинга CITYCASH, която навлиза на българския финансов пазар в сегмента на така нареченото бързо кредитиране. От самия старт на първия си представител, MVFinance привлича публичното внимание изцяло върху неговата дейност. Към днешна дата, в 4 държави на територията на Европа като част от холдинга, 6 финансови бранда развиват бизнеса си офлайн, чрез създаването на търговски мрежи и онлайн, внедрявайки актуалните за финансовия сектор технологии.

Създаването на CITYCASH, отбелязва стремежа на MVFinance да се докаже в силно конкурентната среда, характерна за небанковия финансов сектор. След постигането на успех с първия бранд, вече работещата стратегия се адаптира към всяка нова марка на холдинга, стъпваща на този терен. Резултатите 8 години по-късно са налице – силно професионално присъствие на европейската финансова сцена.

През всичките години, от стартирането на дейността си до днес, първоизточникът на всички успешни финансови бизнеси остава в сянката на своите брандове. Стратегически MVFinance посвещава публичната си комуникация на всяка следваща компания в рамките на холдинга, с цел популяризиране на съответните продукти и услуги.

Макар периодът от създаването на финансовата група до днес да не е толкова дълъг, резултатите към днешна дата са категорични: постигнат национален обхват за CITYCASH у нас, ежедневно разрастващи се търговски структури в Румъния, Македония и изцяло онлайн ориентирани брандове в България и Испания. Сериозната географска експанзия продължава и през следващите 2 години с план за откриване на бизнеси в нови четири европейски държави.

Освен географски холдингът се развива в унисон и с най-новите технологични тенденции. MVFinance става част от европейската FinTech индустрия чрез интегриране на съвременни технологии във финансовия бизнес - автоматизирани услуги, достъпни навсякъде.

Технологичните иновации и географската експанзия са част от професионалното развитие на финансовата група, което се допълва от богатото продуктово портфолио и 6-те функциониращи бранда: CITYCASH, CreDirect, FinStart, FlexCredit, Creditero и Cash Point. Всяка от марките „под шапката“ на холдинга следва индивидуална пазарна стратегия, в зависимост от вида на предлаганата услуга или продукт, локалните пазарни тенденции и специфични клиентски характеристики. Финансовата структура на холдинга, към днешна дата се простира на територията на четири европейски държави и обхваща над 200 офиса, в които работят повече от 3000 служители.


CITYCASH е компания, предлагаща бързи заеми чрез търговска структура със 105 офиса на българския пазар, като всички продукти са достъпни и на онлайн платформата www.citycash.bg. От своето създаване CITYCASH следва основна философия да осигурява навременни решения за финансовите проблеми на своите потребители. Процедурите на компанията се отличават с бързина, коректност и професионализъм, които нареждат CITYCASH сред лидерите в бранша у нас.

CreDirect е българската марка, която обслужва потребителите си изцяло онлайн. Бързите кредитни продукти се предлагат в уебсайта www.credirect.bg от 2017-та година, което ги прави достъпни през всяко мобилно устройство. Видовете кредити, които брандът предлага са Кредит до заплата и Потребителски кредит до 4000 лева, като условията по тях са гъвкави и зависят изцяло от възможностите и нуждите на потребителите.

FinStart е самостоятелна компания с фокус в предлагането на кредитни продукти срещу обезпечение. Сумите на FinStart продукта варират между 5 000 и 200 000 лева и са подходящи за рефинанс на други заеми и обединяване на задълженията, като всеки погасителен план се изготвя индивидуално, за да осигури по-изгодни условия за клиентите.

FlexCredit е марката, с която MVFinance стъпва на финансовия пазар в Румъния през 2017-та и в Македония през 2020-та година. Основният модел на работа и в двете държави се крепи на силни търговски мрежи с широко покритие и множество професионални финансови сътрудници. На румънския пазар, освен потребителските кредити, важна роля се отрежда на предлагането на кредитни продукти срещу обезпечение. FlexCredit Македония, пък предлага възможност на потребителите да кандидатстват, както в най-близкия офис, така и онлайн, директно в уебсайта на марката.

Creditero е марката, създадена през настоящата 2021-ва година, която оперира изцяло онлайн на испанския пазар. Брандът, в момента предлага един основен продукт – Кредит до заплата, който е и най-търсеният на местно ниво, но през следващите години предстои обогатяване на портфолиото от кредитни продукти.

Cash Point е новооткритият бизнес за холдинга, който съществува от едва 6 месеца. Въпреки краткия си период на активност, марката успява да открие цели 5 търговски обекта на територията на страната, в които се предлага голямо разнообразие от услуги: отпускане на потребителски заеми и кредити срещу ипотека, финансиране на бизнеса, залог и продажба на ценни вещи, застрахователни услуги, парични преводи, плащане на битови сметки и закупуване на винетки.

Разнообразието от марки, продукти и услуги доказва амбицията и успешното присъствие на MVFinance на европейския финансов пазар. Категорични са и данните на холдинга в цифри - 500 000 отпуснати заема, чиято обща стойност надвишава 150 милиона евро.

Зададената професионална посока е вярна, но финансовата група си поставя още по-високи цели, които включват покоряването на нови пазари, предлагането на нови услуги, все повече удовлетворени служители и потребители.