В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Коронавирусът не оказва влияние върху българските авиокомпании

Огнян Благоев - изпълнителен директор на APG Bulgaria; Александър Богоявленски - автор и водещ на предаването "Авиошоу", В развитие, 06.02.2020

Коронавирусът сериозно повлия на разходите на авиокомпаниите, само тази седмица има 25 хил. отменени полета. Голяма част от авиокомпаниите предприеха действия за пълна дезинфекция след всеки полет до Китай, а други ограничиха сервирането на храна. На много летища се въведе проверка на температурата на пристигащите пътници. Това каза Огнян Благоев - изпълнителен директор на APG Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Загубите на авиокомпании са от възстановени суми по анулирани пътувания до Китай, както и разходи, свързани с мерки за ограничаване на разпространението на вируса“.

„Винаги има опасност от фалити, в сегашната ситуация европейските компании бяха първите, които решиха да ограничат полетите си до Китай, докато азиатските превозвачи продължават да летят до страната“, допълни Александър Богоявленски - автор и водещ на предаването „Авиошоу” по Bulgaria ON AIR.

Той коментира и темата за това как се отразява драстичното намаляване на капацитета на авиопревозвачите върху работата на екипажите.

„Това, че са отменени полети до китайските дестинации не означава, че авиокомпаниите няма да пренасочат ресурсите си другаде“.

Според Богоявленски коронавирусът не оказва влияние върху българския пазар на авиопревози.

Огнян Благоев обясни, че разписанията на авиокомпаниите са валидни до март месец. Според него едно временно пренасочване на полетите ще бъде трудна задача.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие