В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Как Dare to Scale решава проблемите на стартъпите?

Ирина Енчева, мениджър в Endeavor Bulgaria, „В развитие“, 23.04.2019 г.

Dare to Scale е програма за подпомагане на стартъп бизнеса в България, разработена от Endeavor, а, за да представи целите и възможностите ѝ, мениджърът в Endeavor Bulgaria Ирина Енчева гостува на предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Част от проблемите, с които се сблъсква предприемача, са това да разбереш кои са ти клиентите, как да наемаш най-добрите хора и как да ги задържаш, как да структурираш отделите си, как да се справи с менажирането на все повече хора. Ние помагаме този път да бъде извървят по-бързо и по-леко“.

Предприемачеството у нас не се радва на особено широко поле за изява, тъй като обществото не проявява достатъчно голям интерес в тази област. Една от причините за това е, че хората с идеи не разполагат с всичко необходимо, за да ги превърнат в успешни стартъпи. Енчева е на мнение, че Dare to Scale има образователна цел, за да помогне на предприемачите сами да изградят план за действие и развитие на своя стартъп.

„За предприемачите е много важно да знаят колко точно пари им трябват“.

Традиционно младите бизнесмени не са наясно с ресурсите, които са им необходими, за да извлекат максимума от дадена идея, уточнява още Енчева. Те трябва много детайлно да начертаят плана си и след това стриктно да го следват, ако искат да се увенчаят с успех.

Целия разговор можете да чуете във видеото.

Последни новини
Още от В развитие