Анджела Арендс напуска Apple

Технологичен коментар на Емили Чанг за 05.02.2019

Анжела Арендс, старши вицепрезидент за ритейл бизнеса и онлайн магазините на Apple в театъра „Стив Джобс“ в Купертино, Калифорния. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Анжела Арендс, старши вицепрезидент за ритейл бизнеса и онлайн магазините на Apple в театъра „Стив Джобс“ в Купертино, Калифорния. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Apple съобщи, че Анджела Арендс старшият вицепрезидент по продажните напуска компанията през април, след като заемаше поста в продължение на 5 години. Производителят на  айфони каза, че Арендс ще се съсредоточи върху нови лични и професионални занимания. Нейното място ще заеме Деридре О`Брайън, който е ръководител на отдел човешки ресурси в компанията. 

Във вторник медийният гигант Disney публикува резултатите от четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите. Disney обяви приходи от $15,3 млрд. за първото тримесечие. Повишението на печалбата ѝ е със 7%, a по-високите приходи идват, след като компанията започна да предоставя стрийминг услуги и планира да пусне оналйн видео услугата Disney Plus по-късно през година. Освен това Disney ще разполага с по-голям дял от Hulu, след като завърши придобиването на 21st Century Fox.

Snap също публикува резултатите за приходите си за четвъртото тримесечие, надминаващи очакванията на анализаторите. Компанията съобщава за продажби от почти $390 мил. за четвъртото тримесечие, като запазва потребителската си база от 186 млн. Резултатите показват, че компанията прави опити да спечели повече пари от много ниските нива на потребителската си база. 

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

 

Последни новини
Още от Акценти