Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Рецесия може да попречи на Тръмп по пътя към втори мандат

Невена Мандажиева, политолог, Светът е бизнес, 14.08.2019

Към момента няма сериозни пречки за преизбирането на американския президент Доналд Тръмп през 2020 г. Въпросът е обаче какво ще се случи дотогава, защото има известни намеци за рецесия, а тя може да попречи на втория мандат на Тръмп. Това каза Невена Мандажиева, политолог, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

Американският избирател е доста объркан заради загубата на идентичност в и в Републиканската, и в Демократическата партия, коментира Мандажиева.

„Републиканска партия, която беше поддръжник на свободната търговия, сега на практика води силно протекционистична политика“.

Според политолога отчетливото ляво крило на демократите и евентуалното изпълнение на неговите искания поставят под съмнение капитализма.

„Важно е да се наблюдават и кандидати, които не са системни, не са част от политическа партия“.

Силната американска икономика безспорно е коз в ръцете на Тръмп, но дебатът за ценностите няма как да бъде заобиколен в предизборната кампания, смята Мандажиева.

Според нея е възможно Тръмп да смекчи тона си, ако спечели втори мандат.

„Тръмп е доста категоричен. Той вижда политиката като бизнес и това е неговият начин – да налага условия и да процедира със сила, ако те не се случат“.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес