Европейските борси подновиха спадовете след колапса в цените на петрола

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 21.04.2020

Акциите в Европа и Азия подновиха спадовете във вторник, след като тревогите за здравето на севернокорейския лидер добавиха несигурност на пазарите, вече засегнати от безпрецедентното поевтиняване на петрола и коронавирусната пандемия. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Индексът Stoxx 600 се понжава за пръв път от четири дни насам, воден от поевтиняването на книжата на компаниите от енергийния сектор”.

“Италия планира да представи планове тази седмица за облекчаване на рестрикциите в борбата срещу Covid-19, присъединявайки се към Германия, Франция и Австрия”, посочи Ийстън.

“Лекият суров петрол WTI остава във фокуса на инвеститорите, след като цената му се понижи под нулата за пръв път в историята”.

Пазарният анализатор посочи, че френският автопроизводител PSA очаква пазарът на автомобили в Европа да се свие с една четвърт през тази година заради коронавирусната пандемия.

“Предстои британският парламент да се завърне на работа, а инвеститорите ще следят събитията, след като американският президент Доналд Тръмп временно ограничи имиграцията в страната”, отбеляза още Ийстън.

Всички гости в предаването "В развитие" гледайте тук

Последни новини
Още от Пазари