General Electric съкращава 13 хил. служители

Компанията предприема тези мерки, за да се справи с нанесените от пандемията щети

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

General Electric съкращава близо 13 хил. служители от подразделението си за производство на двигатели на самолети. Това е последният сигнал за разрушителното влияние на коронавирусната пандемия върху авиационната индустрия, съобщава Bloomberg.

Съкращенията ще засегнат близо 25% от персонала на подразделението на General Electric в световен мащаб, се посочва в позиция на компанията. Това включва и предходния обявен ход на компанията за освобождаване на 2600 служители в САЩ.

Още по темата

„Дълбокият спад на въздушния транспорт е безпрецедентен и засяга всеки потребител по света“, коментира изпълнителният директор на подразделението по авиация в американската компания Дейвид Джойс. „През последните два месеца предприехме действия за свиване на разходите, но за съжаление те се оказаха недостатъчни“, обяснява той.

Съкращенията подчертават продължителното влияние на пандемията върху авиационната индустрия. Производителите на самолети, като Boeing и Airbus, предприеха отчаяни мерки, за да оцелеят, тъй като търсенето се понижи рязко.

Освобождаването на персонала ще бъде извършено през следващите месеци. Мерките са част от обявения преди седмица план за 3 млрд. долара, който предвижда свиване на разходите и подпомагането на подразделението за производство на двигатели за самолети.

Последни новини
Още от Новини