Какви са тънкостите за успешна кариера?

Тихомир Тошев, изп.директор на Кредит Център, Кариери в действие, 28.11.2019

Всички инженерни специалности дават общия поглед и основата за придобиването на инженерно мислене за изграждането на бизнес. Но реално в бизнеса в ежедневието се използват всички икономически специалности. Това каза Тихомир Тошев, изп.директор на Кредит Център, в първия епизод от поредицата "Кариери в действие".

"Много полезни ми бяха предмети като маркетинг, управление на човешките ресурси и управление на качеството. Всяка една икономическа специалност е много важна и трябва да се учи задълбочено".

Той разказа, че на 26 години е станал началник на отдел в доста голяма структура. "След 5-6 години станах изпълнителен директор на компания", допълни Тошев.

"Ученето е много важно, но и личностното развитие трябва да продължи. Човек трябва да има амбиция да чете и да учи повече и повече, да надгражда, да влага усилия и желание".

Тошев сподели, че образованието му е дало основата да може дълги години да управлява един бизнес цялостно и да вижда във всеки един отдел какво може да се подобри и да събира правилни екипи.

"През тези години наех много хора от Химико-технологичния и металургичен университет, както и агитирах много хора да го завършат".

Репортер: Хюлия Айваз

Оператор: Виктор Петров, Мартин Ангелов 

Монтажист: Нено 

Последни новини
Още от Новини