Apple е в преговори за разрастване на дребно в Индия

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Мън Уанджоу, продажбата на облигации от IBM и плановете на Apple в Индия

Снимка: Al Drago/Bloomberg Снимка: Al Drago/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира водещите технологични заглавия.

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу в сряда се яви пред съд във Ванкувър, докато продължава да се бори срещу екстрадирането ѝ в САЩ. Адвокатите ѝ пледират, че са ѝ били отказани конституционни права, когато е била задържана за 3 часа на ванкувърското летище през декември, преди ареста ѝ по искане на САЩ. Те твърдят, че арестът ѝ е бил злоупотреба с процесуални правомощия, а коментарите на президента Тръмп са съставлявали политическа намеса.

IBM подготвя най-голямата си продажба на облигации тази година на стойност 20 млрд. долара. Bloomberg съобщава, че компанията планира да продаде главни необезпечени облигации на до 8 части, за да си помогне във финансирането на придобиването на Red Hat на стойност 33 млрд. долара. IBM все още очаква да завърши сделката през второто полугодие.

Apple съобщи окончателно списък на местоположенията за първия ѝ магазин на дребно в Индия. Bloomberg научи, че производителят на iPhone е отсял няколко престижни обекта в Мумбай и планира да реши окончателно идните седмици. Apple е блокирана да отваря собствени магазини в Индия, защото не отговаря на местните изисквания за сорсинг. В момента обаче компанията мести производства в страната и е в процес на преговори с правителството относно разрастването на дребно.

 

 

Последни новини
Още от Новини