Акциите ще се представят по-добре от облигациите през 2-рото тримесечие

Кристоф Донай, ръководител разпределение на активи и макро изледвания в Pictet Wealth Management

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Кристоф Донай, ръководител разпределение на активи и макро изледвания в Pictet Wealth Management, коментира инвестиционната си стратегия за 2-рото тримесечие и кои активи според него ще се представят най-добре.

След силното възстановяване на капиталовите пазари Pictet Wealth Management намаляват разпределението си в рискови активи, особено акциите на развитите и на развиващите се пазари в полза на стратегия за „кери инвестиции“. Като основна причина за това решение Донай посочи влошаващите се фундаментите от гледна точка на ръста на финансовите резултати.

Прогнозираме намаляване на потенциала към ръст на капиталовите пазари и това е причината за решението ни да намалим разпределението си.

През второто тримесечие обаче според Pictet ще има възстановяване на икономическия ръст на капиталовите пазари, най-вече заради отстъплението от затягане на паричната политика от повечето централни банки. Анализаторите не очакват рецесия, но предвиждат удължаване на кредитния цикъл и по-добро представяне на рисковите активи в сравнение с по-безопасните активи през второто тримесечие.

"Акциите би трябвало да се представят по-добре в относителен план от облигациите въпреки да не очакваме някакво фантастично представяне на капиталовите пазари", посочи Донай.

Очаквайте видео.

Последни новини
Още от Новини