Азиатските акции и фючърсите поевтиняват

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 11.07.2018

Последният излязъл списък на американски мита срещу Китай върна пазарите обратно в реалността. Азиатските акции поевтиняват заедно с фючърсите по S&P, а йената изтри по-ранните си ръстове и сега се търгува на 111 за долар. Това каза Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт".  

"Китайският юан обаче се е насочил към 11-месечно дъно въпреки умерената реакция на Китай. Разпродажбата при китайските акции се завърна, а индексът на компаниите с висока пазарна капитализация губи почти 2%, изтеглен надолу от технологичните и енергийните акции".

Анализаторът поясни още, че в Хонконг Tencent губи 50 пункта, като това се отразява най-силно върху индекса Hang Seng, който е надолу с 1,4%. Тя допълни, че Tencent потъва, след като Nomura е станала поредната банка, която съкращава ценовата си цел за акциите заради забавяне при приходите от продажбите при мобилни игри.

"Лъчът светлина идва от китайските производители на литиеви батерии, чийто акции поскъпват въпреки че EV батериите са включени в списъка с налози. Търговските страхове вероятно се компенсират от плана на Tesla да построи завод в Шанхай".

Повече вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Новини