Sony и Disney не могат да разделят Спайдър-мен

Двете продуцентски компании се напът да прекъснат колаборацията си за комикс-персонажа

Това ли е краят на Спайдър-мен в света на Marvel? Снимка: Bloomberg Това ли е краят на Спайдър-мен в света на Marvel? Снимка: Bloomberg

Разрив в отношенията между Walt Disney Co. и Sony Corp. е напът да сложи край на успешната поредица на Marvel Studios с участието на един от най-разпознаваемите комикс-персонажи в историята на киното - Спайдър-мен, пише Bloomberg.

Двата продуцентски гиганта не могат да постигнат споразумение за продължаване договора си за героя, чиито права се държат ексклузивно от корейската компания, но от 2017 г. насам споделя образа със своя щатски конкурент в името на общото им благо.

Спайдър-мен: Обратно у дома“ и „Спайдър-мен: Далеч от дома“ донесоха на двете компании приходи за общо 2 млрд. долара и то без да броим участието на главния герой в „Отмъстителите: Краят“. И все пак изглежда, че страните не са доволни от дивидентите, които черпят.

Още по темата

Запознати със случая твърдят пред специализираното издание за шоубизнес Deadline, че Disney настоява за 50% от печалбата за следващите филми с Човека-паяк, докато Sony настояват за удължаване на настоящата уговорка от 5% дял от приходите в боксофиса за въпросните филми.

Walt Disney наскоро се сдоби с правата върху X-Men, така че едва ли ще приеме прекалено тежко раздялата с един от класическите Marvel-персонажи.

Sony Pictures пък планира да продължи развитието на своя най-успешен герой, като дори се смята, че Том Холанд ще продължи да изпълнява главната роля.

Последни новини
Още от Новини от света