Disney+ разчита на силен старт с мини-сериал за Оби-Уан Кеноби

Юън МакГрегър отново ще облече джедайската роба за пръв път след 2005 г.

16:24 | 16 август 2019
Почти сигурно е, че Юън МакГрегър отново ще влезе в ролята на Оби-Уан Кеноби. Снимка: GMax Studios on Unsplash
Почти сигурно е, че Юън МакГрегър отново ще влезе в ролята на Оби-Уан Кеноби. Снимка: GMax Studios on Unsplash

Една от най-дългоочакваните платформи за стрийминг Disney+ дава все по-сериозна заявка, че ще се превърне в реален конкурент на Netflix и HBO GO. Една от последните новини в подкрепа на тази амбиция е свързана с легендарната поредица на Джордж Лукас - „Междузвездни войни“, и по-конкретно създаването на мини-сериал за един от любимите персонажи в джедай-вселената Оби-Уан Кеноби.

Светските издания Variety и TMZ са убедени, че Юън МакГрегър ще облече отново джедайската роба след 15-годишна пауза, а новината се очаква да бъде потвърдена на конвенцията на Disney D23 на 23-25 август.

Амбициите на продуцентската компания първоначално бяха за пълнометражен филм, но след провала в боксофиса на „Соло: История от Междузвездни войни“ е пресметнато, че ексклузивен мини-сериал за новата онлайн платформа би бил по-добра идея.

На този етап няма официална информация по темата. Сигурно е единствено, че Walt Disney ще вложи много усилия в развитието на Disney+, като основно заложи на доказаните марки, като „Междузвездни войни“ и „Отмъстителите“. Още тази Коледа ще видим „Епизод IX - Възходът на Скайуокър“ на голям екран, Райън Джонсън вече работи по сценариите на следващата трилогия, а създателите на „Игра на троновеДейвид Бениоф и Д. Б. Вайс поемат щафетата от 2022 г. за своя интерпретация.