С какво се ангажира Дорси в замяна на позицията си в Twitter?

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 11.03.2020

След сблъсъка си с с един от най-яростните инвеститори на Wall Street сега главният изпълнителен директор на Twitter Inc. Джак Дорси е изправен пред безпрецедентен натиск да изпълни обещанието си за увеличаване на потребителите и приходите, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"За инвеститорите възможността за изпълнение на тези ангажименти би могла да определи дали споразумението от понеделник между компанията за кратки съобщения в социалните медии и Elliott Management Corp. ще доведе до дългосрочно корпоративно примирие или представлява само отплата за Дорси, съосновател на компанията".

"Скот Галоуей - професор от Stern School of Business в Ню Йорк, инвеститор в Twitter и критик на ръководството на Дорси, заяви, че примирието между компанията и Elliott е „преустановяване на изпълнението“ за изпълнителния директор", предаде главният редактор на Investor.bg.

"Споразумението на Twitter с Elliott призовава за назначаването на двама нови членове в състава на борда, който досега се състоеше от осмина, с обещание да се търси нов, трети независим директор, съобщи компанията".

"Назначенията включват Джеси Кон, ръководител на инвестиционното поделение на Elliot Associates за САЩ, и Егон Дърбан, съизпълнителен директор и управляващ партньор в Silver Lake, който е осъществил инвестиция за 1 млрд. долара чрез конвертируема облигация, която помага за финансиране на обратното изкупуване на акции за 2 млрд. долара", разкри Бойчо Попов.

"Те ще преразгледат лидерската структура на Twitter, включително ролята на Дорси и планирането на приемствеността на изпълнителния директор до края на годината. Сформирането на комисия за оценка на мениджмънта ни казва, че позицията на Дорси може да остане под контрол до 2020 г.“, отбеляза Попов, позовавайки се на анализаторите на Bernstein Research.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Нотификации