Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Украински клуб с българска връзка бе уличен в уреждане на мачове

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 18.04.2019 г.

Украинският футболен клуб Суми бе уличен в уреждането на цели 30 футболни срещи от шампионата на страната си и това доведе до доживотната забрана за участие в официални футболни турнири. Това научихме от поредния епизод на Index Sport с водещи Александър Костадинов и Цветин Филипов.

Ръководството и играчите на Суми са прибрали общо около 10 млн. евро в хода на всичките си уговорени срещи, което до голяма степен обяснява стабилното им финансово състояние, въпреки негативните резултати напоследък.

Българската връзка, за която говорим в заглавието, е с бившия треньор на Верея Стара Загора – Александър Севидов. Той прекара няколко месеца в състава на „заралии“ преди да се запъти към бившата съветска република, а там преждевременно намери официалния край на своята кариера. Лицензът на Севидов е отнет до живот и той вече няма да има право да практикува футбол на професионално ниво, тъй като сам е вземал дейно участие в задкулисните договорки на отбора си.

Друга интересна българска следа в епизода е новината, че американският инвестиционен фонд York Capital Management планира да откупи контролния пакет акции от италианския футболен клуб Палермо. Мнозина сигурно знаят, че Ивайло Чочев е една от звездите във втородивизионния тим, независимо, че наскоро получи изключително тежка контузия по време на ангажиментите си с националния отбор.

И докато сме на американска вълна, тук е моментът да споменем и един рекорд, касаещ най-популярния спорт в САЩ, а именно бейзбола. За пръв път в историята всичките 30 професионални отбора в лигата биват оценени на поне 1 млрд. долара. На върха в тази класация е Ню Йорк Янкис, който увеличава пазарната си стойност с 15% в сравнение с миналата година, а на дъното са Маями Марлънс, чиято оценка се равнява на 1 млрд. долара.

Как се развива кариерата на Тайгър Уудс и каква е цената на Пол Погба в момента ще разберете, ако изгледате видеото от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport