Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Продажбите на компютри бележат най-голям глобален спад от 2013 г. насам

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 14.04.2020

Доставките на персонални компютри се понижават силно през първото тримесечие. Производствените и логистичните предизвикателства са компенсирали по-голямото търсене, обусловено от поръчките заради нуждата от отдалечена работа и училищните поръчки в отговор на пандемията на коронавирус. Това каза в технологичния си коментар Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Така през първите три месеца глобалните продажби на компютри са записали най-големия си спад от 2013 г., след като пандемията на Covid-19 засегна китайската верига на доставките и създаде производствени проблеми на големите хардуерни компании", добави още той. 

По думите му производителите в индустрията са продали 51,6 млн. компютъра през първите три месеца на 2020 г. Това представлява 12% понижение спрямо година по-рано, най-сериозният спад от 2013 г. насам. 

Попов каза още, че се очаква бизнесът и потребителите да задържат по-дълго старите си компютри заради икономическите последици, свързани с пандемията. 

Вижте повече във видеото. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук

Последни новини
Още от Бизнес старт