Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Безос започва ПР офанзива в Индия с инвестиция за 1 млрд. долара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 16.01.2020

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос започва ПР офанзива в Индия на фона на масовата критика там. Неговата компания ще инвестира 1 милиард долара, за да предостави на малкия бизнес достъп до онлайн бизнеса. Повече за инвестицията разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Amazon и Walmart са под силен огън в Индия, тъй като индийските собственици на малки бизнеси смятат, че са застрашени от интернет гигантите“, отбеляза Попов. Той посочи, че местните дружества в Индия обвиняват американските корпорации, че нарушават индийските закони с високи отстъпки и дискриминират по-малките търговци.

Още по темата

„Индийският орган по конкуренция CCI започна през тази седмица процедура за разследване на твърденията“, припомни редакторът.

„С инвестициите Amazon иска да създаде центрове в 100 индийски града, за да помогне за изграждането на онлайн бизнес, маркетинг и логистика. Концернът очаква да успее да помогне на десет милиона индийски компании да излизат онлайн“.

„До 2025 г. би трябвало да е възможно да се изнасят индийски стоки на стойност 10 млрд. долара годишно“, каза още Попов.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт