Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

97% от студентите на УНСС започват работа след завършването си

Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет при УНСС, "Бизнес старт", 4 ноември 2019 г.

Конкурсът Студент на годината, на който генерални партньори са Rabota.bg и Bloomberg TV Bulgaria се провежда за осми път тази година. Събитието ще има пет категории – бакалавър, магистър, спортист, талант и студент на годината на УНСС на 2019 г. Конкурсът е под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Стати Статев, каза Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет при УНСС, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Всеки участник е участвал в различни проекти и международно конференции, някои дори в проекти на NASA и имат доста високи постижения. Всички техни документи ние ги изпращаме на журито, което ги оценява по свои критерии. Имаме над 32 кандидатури във всички категории".

"Има възпитаници на УНСС с различни таланти – танцьори, фокунисници и певци. Те изпращат видеа, които се оценяват от журито за категорията Талант на годината", посочи Чабуклийски. Той обясни още, че хората, които до момента са печелили и участвали в конкурсите „Студент на годината“, сега са на водещи позиции в различни компании в цялата страна

"Организирахме и събитието „Кариера УНСС“ за два дни през месец април. Там имаше над 40 компании и по наши данни над 800 души си намериха работа на това събитие", каза още гостът.

Според данни на УНСС 97% от студентите на университета си намират работа след завършването.

"10% от лекциите в УНСС се водят от хора в бизнеса и водещи работодатели", каза в заключение Чабуклийски.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт