Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Могат ли кинофестивалите да насърчат местните икономики?

Кремена Димитрова, директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри", Бизнес среща, 09.10.2019

Кремена Димитрова, директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кремена Димитрова, директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ползата от провеждането на фестивали е, че те по някакъв начин влияят на града и на неговата икономика. В София има страшно много такива събития, може би България е една от държавите с най-много фестивали на глава от населението. Отражението им трудно би било такова в някои по-малък град. Това каза Кремена Димитрова, директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Гостът разказа повече за провеждането на фестивала Cinelibri у нас, в който се срещат киното и литературата.

„Фестивалът е по-скоро място, в което творците се оглеждат един в друг. Това е пазар за закупуване на филми и правене на проекти за следващи продукции за разпространение на тези филми". 

„Основното финансиране на фестивала се осъществява благодарение на спонсори и чрез помощта на общините“, посочи Димитрова.

„Фестивалът се забелязва от институциите, от спонсори и от хора, които смятат, че това е една добра кауза“.

По думите на Димитрова фестивалът Cinelibri е твърде млад, за да може да печели европейски програми за финансиране, но се движи натам.

„Основните разходи при организирането на събитието за са авторски права, права за излъчване на филмите и наеми на залите, в които се случва това“, разказа още гостът.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт