Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Tesla надмина очакванията за доставки на Model 3 през изминалото тримесечие

Технологичен коментар, Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, „Бизнес старт“, 03.07.2019 г.

Второто тримесечие на 2019 г. надмина очакванията на анализатори за доставките на луксозни електромобили от технологичната компания Tesla. Резултатите са рекордни и това даде повод за ръст със 7% в цената на акциите, коментира редакторът в Investor.bg Елена Кирилова в традиционния си технологичен коментар за „Бизнес старт“.

Седанът Model 3 допринесе най-много за успеха на Tesla през въпросния период, след като бяха доставени 77 550 коли от модела за периода април-юни. Това е с повече от 4000 бройки над прогнозите на анализаторите.

Думите на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, че рекордът ще бъде подобрен, щом новият автомобил запише пълно тримесечие на търговия, се потвърдиха. Така новото най-добро постижение е 96 200 продадени коли от марката.

Още по темата

Междувременно темата с Huawei продължава да е сред най-дискутираните на американска земя. Служители от Министерството на търговията в САЩ са получили нареждания от високопоставени фигури във властта да продължат да третират китайската компания, като поставена в „черния списък“.

Новината, че преговорите между Доналд Тръмп и Си Дзинпин се подновяват след срещата на Г-20, се хареса много на производителите на полупроводници в Щатите, но подобни мерки от страна на държавните органи говорят, че е рано да се говори за сключване на търговско споразумение между САЩ и Китай.

Повече подробности по тези теми може да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт